Löpband eller crosstrainer?


Löpband Vs crosstrainer är en universell dilemma som de flesta människor möter när de väljer att köpa anstår träningsutrustning. Oavsett om det är för en professionell gym eller ett hem gym, det finns ingen annan träningsutrustning än dessa som möjliggör en full body workout med utmärkt konditionsträning på ett enkelt och effektivt sätt.

När du bestämmer dig för antingen köpa ett löpband eller en crosstrainer, är det viktigt att förstå att båda dessa maskiner erbjuder en liknande typ av träning. Det finns många faktorer som måste beaktas för att besluta om den lämpligaste maskinen. Följande faktorer kan hjälpa dig att identifiera dina krav och slutligen välja den bästa fitness utrustning för dig själv.

Välj Löpband Om:

- Du behöver en trevlig träning som utjämnar kalori bränna ut som för promenader eller jogging.
- Hela din familj (unga och gamla) behöver en tränande maskin som ska användas varje dag.
- Du vill aldrig missa dina promenader på grund av ogynnsamma klimatförhållanden
- Du behöver träningsredskap som har gett överlägsna resultat till många fler än ett par decennier

När inte välja löpband?

Om du har några gemensamma krämpor, kan ett löpband kan vara lite svåra att använda eftersom den använder din egen kroppsvikt för att ge träning och det kan lägga mer stress på knän och andra leder benet. Dessutom kan hög intensitet övningar såsom lutning sprint vara obekväm och farlig för människor som inte är effektivt utbildade. Människor som behöver arbeta på överkroppen kan inte välja ett löpband eftersom det inte fungerar mycket på överkroppen.

Välj crosstrainer Om:

- Du måste vara mer mångsidig i termer av rörelse som en elliptisk kan stödja framåt och bakåt rörelser
- Du måste arbeta på överkroppen och underkroppen samtidigt
- Du vill inte stressa lederna oerhört
- Du behöver en målinriktad träning för olika muskelgrupper uppsättningar
- Du behöver en fitness maskin som inte kräver mycket ansträngning

När inte välja crosstrainer?

En elliptisk är ganska lätt att använda och ger ett bra arbete ut för överkroppen samt underkroppen. Det är nödvändigt att notera här att en crosstrainer inte utnyttjar av kroppsvikt för rörelse och ger därmed mindre stress till musklerna. Dessutom, är du begränsad på dina alternativ för hastighet, intensitet och lutning. Avslutningsvis är det viktigt att veta de olika maskinerna och nackdelar.